Книги

Ако се интересувате от философия и психология оттук можете да си поръчате следните книги на

Ангел ГРЪНЧАРОВ:

 

psyhologia11.jpg psyhologia22.jpg psyhologia3.jpg

(ЦЕНА – 6.00 лв.)

logika1.jpg universum.jpg etika.jpg

(ЦЕНА НА ВСЯКА КНИГА: 6.00 ЛВ.)

filosofia.jpg vremeto.jpg predna_korica.jpg

6.00 лв. 8.00 лв. 10.00 лв.

 

erotika.jpg korica-bg-dusha.JPG

8.00 ЛВ. 12 ЛВ.

(ЗА ПОРЪЧКИ: ТЕЛ. 032-281728 или 0896209488. Или на имейл angeligdb от abv.bg. Или на Скайпа, където никът ми е angeligdb. КНИГИТЕ ЩЕ ВИ БЪДАТ ДОСТАВЕНИ БЕЗПЛАТНО ПО ПОЩАТА.)

Има ли нещо… паисиевско в издаването на книги днес?

По-подробна информация за книгите на АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ:

УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА, 6.00 ЛВ., изд. АНИМА, 2001 г., разм. 20/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-9752-13-5, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Източниците на достойнството, успеха и богатството”. Търсейки мястото, в което “аз ставам себе си”, индивидът се включва в едно пространство на свободата, което авторът нарича “универсум” – една Вселена от друг род, но не по-малко необятна от живия Космос, в която сме “поставени” и с който живеем единен живот. Книгата е пътешествие и ориентиране във вдъхновяващия универсум на свободата, към който са причастни само автентично съществуващите, ония, които са останали верни на напиращата в гърдите им сила на живота. 323 стр.

ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА, 6.00 ЛВ., изд. АНИМА, 2001, разм. 20/15, мека подвързия, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Класическа логика”. Едно учебно помагало по логика в най-популярно изложение, написано на основата на логиката на Имануел Кант. Авторът вярва в убеждението си, че мисълта, която не е оживотворена от чувството, скоро омръзва и на самата себе си, а и по начало е чужда на човека. И затова той пише един коренно различна логика, която е точно това, което другата не е, а именно: жива, пробуждаща философската нагласа и дори страстта към философстване и мислене, човечна, вдъхновяваща. 164 стр.

ПСИХОЛОГИЯ, 6.00 ЛВ., изд. A&G, 2002 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 954-9674-28-2, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Животът на душата”. Това е трето, преработено и допълнено издание на книгата със същото заглавие, излязла за първи път през 1997 г. Въвежда прецизно в основните психологически проблеми, в теми като самопознание, съзнание, мислене, чувствителност, въображение и памет, самосъзнание, личността, любовта, сексуалността. Богата е на тестове и практически упражнения за самопознание и саморазбиране. 216 стр.

ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ, 6.00 ЛВ., изд. A&G, 2003 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 954-9682-29-2, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Етика на достойнството”. Авторът провежда идеята, че “изкуството да се живее” е неотделимо от “изкуството на свободата”, а двете заедно раждат отговорния пред себе си и пред своя живот човек. Само тогава животът ни ще стане творение и произведение, докато всичко останало просто не е достойно за човека именно като човек. Затова и истините, които дават живот на това единно и достойно за човека изкуство се обединяват в една етика или философия на достойнството, определяща усещането за пълнота на живота ни, без която няма смисъл да се живее. Защото само в нейната оптика можем да видим и разпознаем своето “Как да живея?”, за което наистина няма предварително дадени и готови правила. 216 стр.

ЛАБОРАТОРИЯ ПО ФИЛОСОФИЯ, 6.00 ЛВ., изд. A&G, 2003 г., разм. 20/15 см., мека подвързия, ISBN 954-9969-20-7, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Книга за опитващите се да разбират”. Представлява въведение в проблема за това как се прави философия. Философията като древна като древно, но същевременно и като най-модерно изкуство, помагащо ни да гледаме на живота си откъм неговата истина. Всеки сам трябва да постигне своята лична философи, а това ще стане само когато е свикнал да я търси неуморно. “Философстването” не е занимание само на “професионали”, на странни субекти, наричащи се “философи”, а е човешко дело, здраво свързано с отдадеността ни към живота, т.е. със степента на нашата лична ангажираност със самите себе си. 240 стр.

ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО, 8.00 ЛВ., изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Изкуството на свободата”. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат “А що е време?”, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Книгата ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО се опитва да “погледне” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата. 280 стр.

ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА, 10.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие “Въведение в практическата философия”. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно и сами “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем. 317 стр.

ЕРОТИКА И СВОБОДА, 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0 АНОТАЦИЯ: Подзаглавие „Практическа психология на пола, секса и любовта“. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата. 168 стр.

БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА, 12.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, АНОТАЦИЯ: Подзаглавие – „Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността“. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас и вътре в нас, защото изхожда от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А това е залогът за бъдещия ни просперитет. 354 СТР.

Моите книги в сайта КНИГОТЕКА

Реклама

2 comments

 1. Дора Петкова

  Здравейте! Днес за първи път попаднах на блога Ви. Аз съм учител по философските дисциплини, това което правите Вие в часовете е доста интересно. Мисля, че на доста колеги ще им бъде полезно. Интересувам се дали в книжарниците се продават Вашите помагала / напр. Лаборатория по философия/ или закупуването им може да стане само със заявка?
  Дора Петкова

  • aigy

   Здравейте, г-жо Петкова,

   Извинявайте за закъснението в отговора, но едва днес попаднах на съобщението Ви в един от моите блогове.

   Благодаря Ви за съобщението и за интереса към моите помагала по философските дисциплини. Можете да си ги поръчате при мен на същия имейл ако желаете да разполагате с тях в книжен вид, а пък ако искате, можете да ги ползвате и онлайн (качил съм ги всички в интернет, достъпът до тях е съвсем свободен, ще можете да ги намерите в моя блог). Ще съм Ви благораден ако ми съобщите Вашето впечатление и оценка за помагалата ми.

   С поздрав и най-добри пожелания: Ангел Грънчаров

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s