Пловдивчани освиркаха Дмитриевич и придружиха словото му с викове “Оставка!”

Току-що се връщам от тържеството с заря на паметника на Съединението в Пловдив. Още с откриването от кмета Чомаков една група хора на Атака почнаха да го освиркват, и човекът доста се изненада. Когато обаче даде думата на Дмитриевич, освиркването и виковете „Оставка, оставка…“ станаха почти непрекъснати. Една друга група от алтернативните националисти също ревеше „Оставка, оставка…“.

Тук-таме гражданки със снежно-бели коси на преклонна възраст встъпиха в оживена дискусия с протестиращите, щото било неприлично да се освирква „министър-председателя на България, за който сме гласували“. Протестиращите обаче бяха все млади хора с националното знаме. От ВМРО на ченгето Каракачанов, които имаха доста компактна група (впрочем, самият той беше сред тях) не подкрепиха протестната изява. Станишев-Дмитриевич си избълва баналностите със зачервено лице, никой от присъстващите нищо не разбра от речта му – явно виковете са били доста силни. Не знам как ще изглежда това в новините, понеже техниката дава възможност да се изчистят някои „шумове“. Този път се радвах на протеста на момчетата от Атака и дори свирката, която си носех специално за случая, влезе в употреба.

Така завърши честването на националния ни празник. Симптоматично е, но тези събития знаменуват началото на една гореща политическа есен, която, дай Боже, може да завърши и с промени. Има белези за това, недоволството от правителството е налице.

Advertisements

3 comments

  1. Елтимир

    Направиха свирка на Сер Гей – така ще е най-правилно да се каже. Дреме му на него от вашите освирквания. Козата си сака пръч, хилавите ярета не връшат работа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s