Какво всъщност казва този, който казва: “Писна ми от досиета”?

Казва писна ми, но – забележете! – не казва, че му е писнало от… ченгета, ами било му писнало от… досиета. Как може да ти писне от… неодушевено нещо, от неодушевен предмет, е загадка на самата природа. 🙂 На хората с нормална чувствителност отдавна им е писнало от ченгетата, а сега научаваме, че на някои им било писнало от… досиетата! Бравос!

Та какво всъщност казва ли? Ами нищо не казва, ала важното е че го казва с апломб. Той самият не си дава сметка какво казва, но държи да го каже. Неизвестно защо. Но само на пръв поглед. Защото какво означава чак да ти „писне“ от досиета? Та 18 години с досиетата нищо не беше направено. Тъкмо по времето на правителството на Костов да ги разкрият, 4 ченгета от ДС, турени не къде да е, а в Конституционния съд, направиха така, че блокираха прилагането на закона. После дойде Симеончо, агент Карточник, и спря действието на закона за досиетата. После пък се оказа, че агентът от ДС Гоце ни е вече президент. Други агенти са къде ли не: Сава-Доган е „мандатоносител“ на днешното правителство, агент Алберт пък ни е морален стожер на нацията, и проповядва истината от екрана на Нова ТВ, агент Бор пък е знаменосец на нашата „свободна преса“, той е главен редактор на Труд. Да изброявам ли още? Колко бяха ченгетата в администрацията на досегашните ни президенти? А колко са били в Парламентите ни от зората на демокрацията? Ами колко са в Светия Синод? Ами в дипломатическите ни мисии колко са?

И ти в това време казваш: писна ми от… забележете… не казва от… ченгетата ми писна, ами казва писна ми от… досиетата. Прави лека „логическа подмяна“ на субекта с предиката. Случайно ли е това? На невежество само ли се дължи то? Или на… опит да изглеждаш интересен? Както и да е. Има всякакви хора. Немислещите хора хич не са малко. Лошото е обаче не това, ами че немисленето у на е на път да стане… добродетел. Ето това е лошото.

Реклама

10 comments

 1. .

  Споко, не познавам човек който да ми е казал – писна ми от одосиета, това са лекенца дето пишат във сто форума едновременно, или пък са министър председател и министър на въртешните работи

 2. longanlon

  И на мене ми писна – не от досиета, а от хората, които безрезултатно ме занимават с тях 17 години.

  Ако ще ги отварят и ще лустрират – да го направят. Ако не – да си затворят устите и да почват да работят, че да вземе да се оправи държавата.

  http://longanlon.bloghub.org/64

 3. Ружа Братанова

  По-добре късно,отколкото НИКОГА!Закона е калпав,но въпреки това да го спазят.И не заради мен,защото аз искам,а защото нали за това закон,за да се спазва.

 4. vladi57

  Браво, Longalon! Прочетох ти линка, и съм напълно съгласен! Всеки, който продължава да рови това, извинявай за вулгаризма, ланшно лайно, просто обслужва старта ДС – защото за фасадата на това страшилище няма нищо освен куха неясност. Хора са страдали, хора са загивали зад дебелите дувари на тази съветска организация, и трябва историята да помни, но в дъното си ДС просто е била едно безкрайно нищо! И точно поради тази причина пази пълно мълчание – ако се изкарат досиетата, и се види черно на бяло с какво 45 години са се занимавали тези боклуци, нас самите ще ни хване срам, за тях да не говорим! Най-сигурният начин да се унищожи влиянието на тая паплач е ВСИЧКИ ДРУЖНО ДА СПРЕМ ДА ИМ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ!

  А има толкова сериозна работа за вършене, да се чуди човек от къде да захване!…

 5. Ангел Грънчаров

  Ех, vladi, vladi, как е възможно така да си противоречиш: ДС хем е едно „безкрайно нищо“, хем хора са загивали зад нейните дувари: хората според теб, vladi, едно „безкрайно нищо“ ли са бе?! Като не им обръщаме внимание, ДС щяла да се… засрами, и влиянието й щяло да намалее: глупости на търкалета са това, драги ми vladi. Имам чувството, че в теб има две личности: дали едната – за да си позволяваш да говориш такива нелепици! – не е била на служба в ДС?! Какво друго да си помисли човек: правиш най-неумели опити да оневиниш тази, по твоите собствени думи, най-зловеща структура: и кое й е тогава зловещото, щом е „едно безкрайно нищо“?!

 6. Ружа Братанова

  Влади,ти защо напусна България?
  Какво не ти хареса в нашата китна земя,
  в нашият начин на живот,в нашето държавно устройство и управление?
  Какво те прокуди от тази тъй хубава България?Или се понесе,за да въведеш нова терминология-работен туризъм?

 7. Ружа Братанова

  Влади,нали пледираш за демократично управление?Защо си противоречиш?!
  Щом демократично избраният парламент е приел закон за отваряне на досиетата и цял народ чака това с нетърпение ти заставаш на онази недемократична позиция,която е в разрез със закона и желанието на хората?
  Оня,който казва:“Писна ми от тия досиета“е изразил личната си позиция,която няма нищо общо с волята на този народ.Той казва само,че не знам за какво става дума и не искам да знам.Даже може да е и по-лошо“Знам,но не искам Вие да знаете“
  Влади,нали знаеш приказката за лодката и реката.Зависи на кой бряг си,ляв или десен или си в лодката.От трите места-гледката е различна.С този пример се оптивам да извиня твоята неадекватност към проблемите,за които става дума.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s