Иде съвсем културна “смяна на караула” по върховете на управлението и най-мирно предаване на цялата власт на мутренския елит на нацията

Все съм си мислил, че наглостта трябва да има известен предел, но се оказа, че не било така: нямало! Изглежда първите ни държавни и политически мъже в лицето на Гоце Първанов, Серьога Дмитриевич, Д.Вълчев, Орешарски и пр. са се амбицирали да ни докажат, че абсолютна наглост като тяхната няма никакъв предел, а за да го докажат тия са готови да съсипят даже и държавата.

Имам предвид особено поведението на гореизброените персони в доста затегналата се ситуация с учителската стачка: след като повториха безброй пъти втръсналите на всички лъжи и увъртания, че „няма пари“, че даже и ако по левче им се даде на даскалите, държавата ще пропадне в спиралата на неудържима хиперинфлация, че на никой не трябва да се дава, щото ако се даде на един, всички ще скокнат да искат и пр. в края на краищата изтърсиха, че нашите учители всъщност са „неприлично богати“! Да, нещо такова бил казал министър Орешарски, изтъквайки, че заплатите на нашите учители са даже прекалено високи: „Средната работна заплата на педагогическия персонал в средното образование е 472 лв, заяви министърът на финансите Пламен Орешарски. Според него във това възнаграждение влиза и тринадесетата заплата… “Учителите получават над средната заплата за страната и ние сме единствената държава в Източна Европа с такова съотношение“. На това просто му се казва най-нагъл и безочлив цинизъм!

Тая история с учителската стачка и изцяло ирационалното поведение на лявото ни правителство ще бъде съхранена като най-точен пример в съвременната ни история, категорично ясно показващ как лявата лъжа – „Ние на всички ще дадем, никой няма да бъде забравен, всеки ще бъде най-старателно обгрижен от държавата стига да ни изберете и да ни дадете властчицата!“ – в крайна сметка се обръща срещу самите лъжци, които, веднъж изпуснали един доста нагъл и дъл дух от бутилката, по никакъв начин после не могат да го натикат обратно пак там, в бутилката. И ето сега са готови на невероятно гъвкави словесни салтоморталета, което пък говори, от друга страна погледнато, че ни предстоят крайно интересни и весели дни. Учителите ни, разбира се, няма да отстъпят по никой начин, колкото и да ги убеждават нашите управници, че „всъщност те са прекалено и дори неприлично богати“, че пари даже и не трябва да си помислим да им дадем щото те и не им трябват, щото те си имат предостатъчно, ама явно са станали доста алчни и лакоми даже…

Но има още нещо крайно показателно, което вещае бърза развръзка: в казуса с учителите се намеси най-после и титанът на нацията Бойко Борисов. Той си каза тежката дума, и ще видите сега как целият казус ще бъде разрешен или дори разсечен за броени часове. Защото титанът ще срази като народен герой така наглият идиотизъм на управляващите. Които, изплашени от неговата извънредна мощ, набързо ще сколасат да клекнат и да приемат учителските искания. Абе друго си е да се намеси в учителския казус такъв свръхприродно надарен пич като дон-бат Бойко! Дори самият Гоце не можа нищо да направи, но дон Бойко намеси ли се, всичко завчас се решава: поучително е това сценарийче, драги ми дами и господа, дето ни го готвят! Помнете ми думата, до ден-два след намесата на този колос на народната любов учителската стачка ще свърши, учителите ще бъдат задоволени, та и те също да дадат своя глас за любимеца на цялата ни невероятно наивна и благодушна нация!

Какво показва всичко това ли? Ами то се нарича бавно и старателно режисирано пренасяне на народната любов от един компрометирал се управленски екип към друг такъв, който е на стартовата линия. И по всеобщ медийно-олигархичен консенсус властта ще мине по най-мирен и „демократичен“ начин към новите избраници. Тия, дето отстъпват като по команда, са старите мохикани БСП, Симеон, Доган и Гоце, все ченгета на ДС, изчерпани и компрометирани докрай. Тия, дето идат да ги сменят, са мутрите от ГЕРБ, свежички като младенци. На туй му се казва мирен и най-културен преход и учтива смяна на караула в една просперираща олигархична „демокрация“ като нашата, като българската. Да ни е честита и да ни е за много години, мили ми дами и господа!

Реклама

3 comments

 1. Ружа

  В кого като личност,идея,програма някой вижда смяна!?Аз като гледам“Пременил се Илия,погледнал се пак в тия“ 🙂

 2. Roujkabg

  Чудесна снимка,която онагледява приемствеността на службите.
  Иван Костов управляваше държавата,именно с този главен прокурор,а Гоце след два прокурорски мандата го удостои с дипломатически имунитет и го „натири“ в Азърбайджайн,с което ни демонстрира не само приемствеността на службите,но и грижата на партията за кадрите си.
  Госпожи и господа,междучасията свършиха.Уроците също.Време е за практически занимания.Да проверим кой, какво и как е научил урока си.

 3. Ангел Грънчаров

  Ружке, още докато Костов беше на власт, но особено след като падна, Филчев се включи в пропагандата срещу Костов, обеща да го натика в затвора за злоупотреби, даде няколкостотин интервюта, заведе няколко дела, и след цялата медийна шумотевица не можа да докаже нито едно от обвиненията си пред съда: Костов беше оправдан по надлежния начин от съда. Медиите „забравиха“ да огласят решението на съда. Гоце пък награди Филчев за услуги в битката срещу Костов, туйто, така че не е нужно да туряш без никакво основание Костов към тази компания: те са от двете страни на барикадата, а ти къде си?!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s