Дали пък цялото им управление на днешните ни управляващи не е едно голямо и най-тъпо “размотаване”?

Видяхте ли, чухте ли скандалния разговор между двамата министри – Вълчев и Орешарски – записан тайно от репортерката на БТВ? Усетихте ли с какво безочливо презрение се отнасят те към нас, управляваните?! Ето, ако не сте чули или усетили, ето, можете да го направите, записът се намира тук. Та двамата министри си обещават два-три дена на преговорите да размотават другата страна, и хич не им пука, че във времето, в което те ги „размотават“, хиляди учители ще стоят без заплата и без средства за съществуване. Но къде ти да търсим и най-бегли представи за морал и съвест у нашите толкова арогантни управници: та цялата им власт и коалиция е поставена на съвсем аморални основи?!

Сега ще се чака явно какво ще кажат „тримата големи“ – Симеона, Доган-бей и Дмитриевич Серьожка. Те щели да се срещат тия дни, а в това време министрите, чиито заплати се плащат именно от нас, размотаваните данъкоплатци, ще ни размотават, без обаче да губят заплатите си за времето на размотаването! Ето че се оказва, че да си министър и да „размотаваш“ нещата, вместо да си вършиш работата, за която са те турили там, съвсем не означава, че няма да си получиш заплатата. Пита се: може ли да се плаща заплата на министри, които не правят нищо друго, освен да ни „размотават“? Дали пък цялото им управление на днешните ни управляващи не е едно голямо размотаване? Размотават ни най-усърдно, и в паузите между две размотавания правят някоя и друга далаверка – ето това е принципът, по който действа нашата сегашна власт. Тройната ни управляваща коалиция се крепи, както вече и децата знаят, на едно тройно голямо и дори на трета степен произведено най-арогантно безочие…

Ето че тази нова репортерка, дето уж случайно си тури микрофона там, пред двамата скучаещи на преговорите министри – единият от тях, двамата негодници, е дори вицепремиер! – ни направи голяма услуга: тя успя да ни покаже с този запис истинския морален лик на нашите управници. Който има усет за тия неща, сигурен съм, че се е отвратил напълно. Илюзии некакви не трябва да имаме: управляват ни най-арогантни типове с аморално поведение и дори, бих си позволил да кажа, с престъпни наклонности. Защото как иначе освен престъпно може да се нарече това „размотаване“ на преговорите по една стачка, която трета седмица е парализирала образователната ни система – и от която страдат и учители, и ученици, и родители, другояче казано, страда цялата нация?!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s