“Финита ла комедиа де ла булгария демократия”

Отново се налага да се мисли за съдбата на десницата у нас. Нещата вървят към един руски вариант на българската демокрация: в следващия парламент да няма десни, но той да се пука по шевовете от всякакви псевдо десни ментета, сиреч от популистични мутряги-бойковисти, от леви и „центрирани“ комунисти, от „патриоти“ с пиянски кръвнишки погледи и очи, и други такива балканско-олигархични и патологични субекти. Което значи, че тия най-дружно ще изпеят песента „Финита ла комедиа де ла бугарска демократия“. Което, впрочем, е и изпълнение на заветната мечта на нашата гоцево-пропутинска и мутренска олигархия.

Та по тази причина, за да не се случи този най-злокобен вариант на пълна русификация на българския политически живот воглаве с нашенския си Путин бат Бойко, се налага да се мисли, да се разговаря и да се действа, и то от всички, които тръпнат при съзнанието за една такава евентуалност. Трябва да се противодейства по всички начини, и то в условията на пълен олигархичен медийно-пропаганден диктат. Дясномислещите хора у нас кажи-речи нямат трибуна, чрез която да обменят идеи. Ето по тази причина отварям една такава тема, в която заедно да търсим изход от сложилата се толкова неблагоприятна ситуация в страната във връзка с кризата на дясната идентичност.

Аз самият мисля по тези проблеми и скоро ще изляза със свой проект за излизането от кризата. Това за мен е голямо предизвикателство, и ще направя всичко за да доведа изследванията си докрай. Ала една пълноценна дискусия по тия проблеми би ме импулсирала невероятно.

Затова заповядайте, предлагайте, пишете върху своите тези, идеи, безпокойства, предложения, очаквания, страхове, надежди. Нямаме друг начин освен в най-свободна дискусия заедно да търсим изход от наистина тежката ситуация в страната, един от симптомите на която е и кризата на десните партии. Трябва много да се разговаря докато изкристализират най-ефективни решения и подходи, благодарение на които може да се надмогне слабостта на десницата, сиреч да се върне доверието на десните хора в нея. А това значи те да намерят сила у себе си и било да победят своята апатия или разочарование, било пък да престанат да вярват на куриозни шмекери, тарикати и ментета като бат ви Бойко например. Потребно е силно въздействие върху съзнанията чрез което те да бъдат импулсирани, а на тази основа да почувстват своята проницателност и мощта на своята мисъл. Това са все индивидуални прояви, които обаче се стимулират най-добре в свободните дискусии и обмяната на идеи.

По тази причина и с тази цел отварям дискусията върху плачевната ситуация в страната, белязана от продължилия вече 6 години олигархичен триумф – и от възхода на чалга-политици като Симеон, Сидеров и дон Бойко. Моята идея е да направим все пак нещо, та да противодействаме на пагубната тенденция, която съм се опитал да синтезирам в заглавието. „Финита ла комедиа де ла булгария демократия“ ли? Няма да стане, господа съдебни заседатели, напротив, българската демокрация тепърва ще поеме към своя възход. Който зависи само от нас, десните хора, от хората, които се гнусим от нечистотиите, от аморализма на сегашната тежка политическа ситуация…

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s