Лека престрелка преди Девети септември

Друго нещо, което винаги ме е учудвало е непрекъснатото повтаряне, набиването в главите на тезата за “ограбването”. Никой никого не е ограбвал. От “широките маси” никой никога нищо не е притежавал, за да му бъде отнето, или ограбено. 45 години комунизъм са изградили две общества – едното на елита, който е имал всичко, и едното на останалите, които са нямали нищо – освен панелката, “дадена” от имащите, и “Лада”-та, пак същото. Елита е поддържал версията че всичко е общо, а наивниците са го вярвали. Е, сега вече нещата са си на мястото. Няма ограбени – има само реалност. По време на т.нар. начално натрупване на капитали елитът започна много по-напред от останалите, и естествено сега си е пак елит. За да се излезе от ситуацията, всички заедно трябва да застанат зад принципите ред и законност. Чак когато реда и законността станат естествен начин на мислене и действие, чак тогава живота ще се промени! (Влади, „автоматичен откос“ от Америка)

Влади, вярно е че блогът на Грънчаров е и за философия, обаче когато става дума за конкретни неща, просто няма място за философстване. Пък ти тъй го позвач отдалеко и леко, че обръщаш нещата, като обвиняваш нас, че ние ги обръщаме. Слушай, пич! И заглавието – Най-обикновен мутренски комунизъм – е вярно, и действителността също. Какво ми се правиш на “ощипана мома на седенка”? „Я кажи ми облаче ле бяло от где идеш, накъде си ми летяло?”. Какво прави тоя Бриго Аспарухов в избирателната листа на БСП. Че тая партия БКП не трябваше ли да отговаря за кражби, далавери, престъпления, или тя за теб е над Закона? То че и за тях самите смятат, че са си над закона на всинца е ясно, само на теб “ужким”. От къде на къде комунистически генерал ще се кандидатира за кмет на столицата бе, вместо да е в затвора и да търка наровете? А бе, вие, българите като ви види гъза малко работа в Америка и големи комунисти ставате бе! Знаеш ли кога комунизма ще победи в Америка? Когато почнеш да ръсиш мненията си в американски сайт и станеш президент на Америка. Като ти е жал за комунизъма, сядай в самолета и си тук за 12 часа и си направо в комунистическото змийско гнездо! Заповядай! Ангел ако е изненадан от комунистическият ти плач по Първанов, агент Гоце, аз никак не съм впечатлена, защото от всичките ти чудесно написани репортажи от Америка лъха жалба по младост и комунизъм. Нима не правиш разлика между социално и комунистическо? Между капитализъм и комунизъм? Няма как да не ти е жал за безплатното образование, което си получил тук, благодарение на което си в Америка, ама там се плаща и за здраве. Навсякъде по света се плаща за всичко. И баба знае, ”че без пари и мама на тате не дава”. Или влизай в час или отивай да ръсиш мозъци в американски сайт. Де да знаеш там може и да зарибиш някого… Измет всякаква. 20 години народа се нагледа, че и изтърпя всичко на гърба си, ти си мел по света и си тръгнал да обясняваш на оня, дето е “ял дръвцето” колко било дървено!? (Ружа Братанова, ответен огън от Либия-България-Франция)

Реклама

One comment

 1. Ружа Братанова

  Към г-н Грънчаров
  В сайта http_frognews=bg-frog e публикувана статия на един българин Бачков,до другия българин.Не знам дали е възможно да я пренесете тук,на не би било лошо.Публикувана е от в.“България“,Чикаго,САЩ.
  Този сайт не е лои,но има условие,да дадеш кратък коментар,защото не било форум.Това е гадно,защото ми прилича на „събиране на обществено мнение“.Пуска се някоя обществено болезнена тема и отговаряш с „да“ или „не“,без да можеш да се мотивираш.Кракостта в изказа е чудесно нещо и блазя му,който го може,но кратък отговор без мотивация,без дебат не е най-доброто.Статията е написана с много вдъхновение и аргументираност и си заслужава да бъде не само прочетена,но и да на намери отзвук в умовете на хората.
  Всичко,написано в нея е вярно и този човек търси съмишленици,но сайта,който го е препечатал не дава тази възможност.
  Ачо,Ти си на ход.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s